
Wist je dat je scheermessen prima op de bbq kunt bereiden? Of dat je coquilles als carpaccio kunt bereiden? Het zijn slechts twee voorbeelden van de vele manieren waarop je schelpdieren kunt bereiden.
Schelpen vormen een prima optie als voorgerecht, zoals bijvoorbeeld of als onderdeel van een mooi plateau fruits de mer. De Zeeuwse mossel ken je natuurlijk van het bekende mosselpannetje met witte wijn of bier, maar je kunt mosselen ook gratineren in de oven of garen op de barbecue.
Mosselen zijn een gevoelig vers product, wees daarom wel secuur in de (voor)bereiding:
Onlangs zijn we in Zeeland op bezoek geweest bij Mark, “de schelpengoeroe” van Seafarm, onze MSC-gecertificeerde leverancier van diverse schaal- en schelpdieren. Hiervan hebben we een uitgebreide vlog gemaakt waarin je alles ziet en hoort over de vangst en verwerking van deze Zeeuwse lekkernij. Natuurlijk bereiden we in deze video ook nog een smaakvol gerecht.
In de webshop van ATL Seafood vind je het hele jaar door een ruim assortiment schelpen. Zo hebben we onder meer heerlijke Gillardeau oesters en leveren we Zeeuwse mosselen, vongole, coquilles, scheermessen en kokkels. Mis jij een bepaalde soort schelp in ons assortiment? Laat het ons weten, wellicht is deze dan binnenkort ook in ons assortiment te vinden!